På tide med ny solskjerming?

På tide med ny solskjerming?

Her er de mest stilte spørsmålene

 

Riktig solskjerming kan gi både bedre bokvalitet og et estetisk løft. Lurer du på hvilken løsning du bør velge, hva solskjerming koster eller når du kan få det levert? Under får du svarene fra solskjermingsekspert André N. Kruse i Oslo markise.

 

Bør jeg velge utvendig eller innvendig solskjerming? /Bør jeg velge markise, screens – eller en annen type solskjerming?

– Dette er ett av de vanligste spørsmålene vi får. Kort fortalt handler det om å avklare hva behovet ditt faktisk er. Du bør vurdere om du vil skjerme for både lys og varme, eller kun en av disse, sier Kruse og fortsetter:

– Hvis du ønsker å forhindre at rommet varmes opp av solen, må du ha solskjermingen på utsiden. Hvis du ikke trenger å skjerme for varmeinnspill, kun for lysinnslipp, velger du innvendig solskjerming, forklarer han.

Er du usikker på hva du bør velge, kan du som bor i Oslo og omegn > kontakte Oslo markise for en gratis befaring.

 

– Jeg ønsker utvendig solskjerming. Hvilke løsninger kan jeg velge blant?

– Det er flere produkter å velge blant. De mest vanlige, med tanke på ivaretagelse av inneklimaet, er utvendige persienner, screen og vindusmarkiser. Hva du velger avhenger ofte av hvilken stil det ønskes på fasaden.

De forskjellige produktene har særegne egenskaper. Med en persienne kan du velge grad av lysinnslipp ved å vinkle lamellene, mens med en screen trenger du ikke bekymre deg for vær og vind. Ofte vil vår anbefaling nettopp være en screen med sine gode egenskaper relatert til vindbeskyttelse.

Ønsker du å skape en uteplass som er lun og i skyggen, er terrasemarkiser veien å gå. Også her finnes det flere modeller å velge blant.

 

>Behov for solskjerming? Kontakt Oslo markise her!

 

– Hvilke alternativer finnes for innvendig solskjerming?

– Hvis du ikke ønsker tradisjonelle gardinger, eller ikke ønsker å ha gardinene trukket for til enhver tid, er plisse en veldig god løsning. Her finnes det ulike løsninger. Med up and down-plissegardiner kan du velge om du vil ha gardinen over hele vinduet, eller kun i toppen, i bunn eller midt. Her kan du med andre ord enkelt justere etter hvor mye eller lite solskjerming og innsyn du ønsker, sier Kruse og fortsetter.

– Plissegardiner kommer i et enormt utvalg farger og stoffer, og du kan velge alt fra noen med mye lysinnslipp til mørkleggende varianter. I tillegg finnes det en rekke andre produkter, blant annet lamellgardiner for store vinduer, innvendige persienner, trepersienner, zebragardiner, rullegardiner og insektsgardiner.

 

Hvor lang leveringstid er det på solskjerming?

– Vi er svært opptatt av at du skal slippe å vente unødvendig lenge på solskjermingen du har bestilt. Takket være profesjonelt apparat og gode logistikkordninger er vi svært konkurransedyktige hva gjelder leveringstid, sier Kruse og fortsetter:

– Vår hovedleverandør, Fischer International, er muligens markedets raskeste hva angår produksjonstid.

– Hos oss kan du også montere produktene selv, slik at du slipper å vente på montør. Dette forkorter leveringstiden ytterligere. Ta kontakt med oss for å få svar på nøyaktig hvor raskt du kan få produktene du ønsker til ditt hjem.

 

Jeg ønsker utvendig solskjerming. Skal jeg velge motor eller manuell løsning?

– Vi anbefaler på det sterkeste motoriserte løsninger på zipscreen og terrassemarkise. Da har du muligheten til å fjernstyre med fjernkontroll. Du kan også koble til en vind- og værsensor som gjør at solskjermingen styres etter både vindstyrke og når solen er oppe.

– De aller fleste produktene våre kan motoriseres, og en motor koster gjerne mindre enn mange tror. Vi har løsninger helt ned i rundt 2000 kroner.

 

Vil det være behov for elektriker ved montering av motor?

– Har du markise med motor, anbefaler vi at denne kobles til av en elektriker.

 

Det blåser mye der jeg bor. Kan jeg likevel ha markise?

– Absolutt! Vi leverer markiser med vindshaker. Dette er en vibrasjonsmåler som sørger for at markisen trekker seg inn ved sterk vind. Selv om produktene våre tåler vind opp mot 35 meter i sekundet, er det viktig å understreke at en terrassemarkise alltid bør brukes under oppsyn. Velger du zipscreen, trenger du ikke hensynta eventuell vind.

 

Er det vanskelig å montere solskjerming selv?

– Enten man har kjøpt utvendig eller innvendig solskjerming, har vi enkle og intuitive løsninger. Det følger også med monteringsanvisning, og ved å montere selv går leveringstiden også ned. En utvendig installasjon krever ofte to personer og stiller derfor noe strengere krav til innfestning. For innvendige enheter kan innfestning imidlertid gjøres på egenhånd. Sitter du fast, kan du kontakte oss via telefon, sier Kruse og legger til:

– Hvis du av ulike grunner ikke har tid eller lyst til å montere selv, kan en montør bestilles mot pristillegg.

 

Jeg bor langt unna Oslo. Kan jeg likevel bestille solskjerming fra Oslo markise?

– Selvsagt kan du det! Vi i Oslo markise har god logistikk og kan derfor sende produkter til hele landet. Bor du i Oslo og Akershus, eller i områder i relativt kort kjøreavstand herfra, tilbyr vi også gratis befaring. Her kan du kontakte Oslo markise for å avtale >gratis befaring.

 

Jeg har markiser på boligen og ønsker ny duk på én av dem. Klarer dere å skaffe samme markiseduk som jeg allerede har?

– Vi i Oslo markise har et svært bredt utvalgt stoffer og farger på våre solskjermingsløsninger. De aller fleste duker, også eldre markiseduker, kan skaffes. Trenger du solskjerming? Vi kommer gjerne hjem til deg for en uforpliktende befaring. Kontakt oss i dag!

Hva koster skreddersydd solskjerming?

– Dette kommer helt an på hvor mange produkter du trenger og hvilken løsning du velger. Har du spørsmål rundt pris på solskjerming, anbefaler vi at du kontakter oss. Vi i Oslo markise sender deg mer enn gjerne et uforpliktende tilbud. Det er også smart å følge med på nettsiden vår. Her legger vi ut informasjon om aktuelle kampanjer, tipser Kruse.

Hvilke betalingsbetingelser har Oslo markise?

– Når du bestiller du solskjerming fra Oslo markise, er det ingen forskuddsbetaling. Hos oss betaler du først etter du har mottatt varene og er fornøyd.

Var det noe du ikke fikk svar på? > Kontakt oss i Oslo markise. Vi hjelper deg mer enn gjerne!